Zielony i Najwyższy: przyczyny polubić warzywa

No Comments

Green and Supreme: Reasons to Love VegetablesPopeye to wiedział. Mama i tata, którzy wzywali swoich dzieci, aby je jeść warzywa też. Nie tylko warzywa smaczne, one mogą zdziałać cuda dla twojego zdrowia.

Warzywa we wszystkich ich wspaniałych kolorach, z różowym prawidłowego odżywiania — pełen witamin, minerałów, substancje fitochemiczne, przeciwutleniaczy, błonnika, “dobre” węglowodany. Nie tylko oni, oczywiście, tłuszczu, te odżywcze bryłki pomóc w zapobieganiu raka i inne choroby.

I, oczywiście, one są podstawą udanego odchudzania diety-jest to jeden z powodów, dlaczego są one podkreślone w zakresie istotnym odchudzanie klinika zasilania.

Badanie Roundup

Znowu i znowu, badania mądra rada: “jedz warzywa.” Badanie, publikujący w lipa lutego 2004 roku w amerykańskim czasopiśmie kliniczny odżywianie, wykazały, że spożywanie dużo warzyw i owoców może pomóc obniżyć poziom “złego” cholesterolu i poprawy zdrowia serca. Istnieje dużo produktów może zmniejszyć ryzyko udaru mózgu, według badań z 2003 roku. Okazało się, że jedzenie zielone i żółte warzywa prawie codziennie, a nie raz w tygodniu, zmniejsza ryzyko śmierć od uderzenia o 26%. Dietetyczne podejścia do stop nadciśnienie tętnicze (kreska) badania wykazały, że dieta bogata w owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, chude białka i niskiej zawartości tłuszczu, tłuszczów nasyconych i cholesterolu może pomóc obniżyć ciśnienie krwi.

I american cancer Society zachęca wszystkich do spożycia co najmniej pięć porcji dziennie owoców i warzyw-aby pobrać na związki fitochemiczne i przeciwutleniaczy, które zawierają.

Więc po prostu jedz więcej warzyw, można obniżyć poziom cholesterolu, zapobiec udar mózgu, obniżyć ciśnienie krwi, pomaga zapobiegać nowotwór i schudnąć. To nie do pomyślenia … wpakować na warzywa!

Szczycie roślinySzczycie rośliny

I jakie warzywa powinno się umieścić na talerzu? Produkty, które panują w królestwie roślinnym obejmują:

  • Pomidory, które są bogate w, przeciwutleniaczem, który chroni przed rakiem, witaminy A, C i potasu. Przygotowany pomidorowy produkty oferują więcej likopenu niż surowe pomidory. Różowy grejpfrut, arbuz zawiera również likopen.
  • Brokuły, która zawiera wiele wspaniałych witamin (witaminy z grupy B, C) i minerały (wapń, potas). Ma też połączenie sulforafan, który ma przeciwnowotworowe możliwości. Inne warzywa krzyżowe, takie jak brukselka, kapusta, kalafior i kapusta zawierają sulforafan.
  • , Słodkie ziemniaki, dynia i marchew są bogatym źródłem beta-karotenu, który wzmacnia twój układ odpornościowy, zmniejsza takich niebezpiecznych “wolnych rodników” (chorobotwórcze cząsteczki w organizmie), POMOCE i chroni twoją skórę. Ciemna zieleń i papryka są dobrym źródłem beta-karotenu.
  • Szpinak uważa się, że dla ochrony od szeregu chorób, w tym raka, choroby serca i zwyrodnienia siatkówki (która może prowadzić do ślepoty).

Nauczyć się kochać warzywa

Nie zważając na swój stan superbohaterów zasilania, warzywa rzadko pojawiają się na ulubione listy. Niektórzy dorośli do tej pory shun warzywami, zaznaczając bardziej doskonały przykład dla dzieci wokół stołu, aż brakuje na korzyści dla zdrowia, dla siebie.

Klinika odchudzania zaleca mające na pięć porcji dziennie. Jeśli masz strona problem w tym, że wiele osób, spróbuj niektóre z tych propozycji-lub wymyślić swoje własne kreatywne rozwiązania:

  • Dodaj pokrojone pomidory, sałata, kiełki, papryka pokrojone, lub starta marchew z kanapki.
  • Żuć ogórki, marchew, seler, pomidory lub winogrona jako przekąski.
  • Pić sok warzywny.
  • Poślizg różnych warzyw do sałatki, zupy, gulasz, sos pomidorowy i pieczeń.
  • Zamówić sałatki przed jedzeniem. Kiedy zaczynasz z dużych, niskokaloryczne zielona sałata, można w końcu jeść mniej kalorii podczas posiłku, według badań.
  • Krótko warzywa z niewielką ilością oliwy z oliwek do ciekawych zmian smaku.
  • Spróbować warzywa z grilla, które są nie tylko smaczne lub jako dodatek do makaronu.
  • Dodaj zasilanie w chleb i babeczki z rozczochrane warzywa takie jak cukinia lub marchew.
  • Eksperymentować z nowymi warzywa, aby dodać różnorodność w swój repertuar.
  • Używać liście ciemno-zielone sałaty zamiast chleba, aby utrzymać kanapkę lub burrito z dodatkami.

Surowych i gotowanychSurowych i gotowanych

Surowe warzywa bogate w błonnik i niską zawartość tłuszczu i kalorii. I warzywa, które można jeść na surowo, zachować maksymalną ilość składników odżywczych.

Gotowanie warzyw zabija bakterie, zapewnia niektórych warzyw wchłania, poprawia smak, konsystencję i zapach … i, w procesie, tracą część witamin i minerałów.

Aby zachować maksimum składników odżywczych, gotować warzywa w jak najmniejszej ilości wody i w krótkim okresie czasu. Kuchenki mikrofalowe-jest to jedna z najlepszych metod, jak można szybko i wymaga nie mało wody.

Przed rozpoczęciem szlifowania lub gotowania, ważne jest, aby prawidłowo przygotować produkty. Wraz z Wszystkie te składniki odżywcze pochodzą niektóre odpady wysokiego ryzyka, które muszą być zmyte. Dlatego starannie umyć wszystkie warzywa-czyszczenie ich lub je umyć silnym strumieniem wody lub wody butelkowanej warzywa umyć … aby usunąć bakterie i żadnych pozostałości chemicznych od warstwy zewnętrznej.

I podczas cięcia warzyw, zawsze używaj czystej nóż i deska do krojenia, aby uniknąć zanieczyszczenia krzyżowego z innymi produktami. To dobry pomysł, aby mieć miejsca deska do krojenia dla swoich produktów, który nigdy nie jest używany do mięsa, ryb lub drobiu.

Mała przygotowanie ostrożności-to niewielka cena, aby zapłacić za wszystkie korzyści warzywa doprowadzić do ciała. Wraz z regularnej aktywności fizycznej, spożywanie różnorodnych warzyw jest jedną z najlepszych rzeczy możesz zrobić dla swojego zdrowia. Tak się ruszać i jeść warzywa codziennie, aby zapobiec raka, udar mózgu i inne choroby, w tym czasie jak oglądać funtów topnieć.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *